muziekavontuur

Muziekfeestje op OBS DeVijzel

Hier hebben alle kinderen een Tibetaanse klankschaal op schoot.

Speciaal voor kinderen is er het muziekavontuur waarin we spelenderwijs de wereld van de muziek en instrumenten uit alle werelddelen leren kennen. Ook kan een deel van de wereld met haar oorspronkelijke bewoners en hun muziek (Afrika, Australië, N.Am. Indianen) centraal staan. Maat en ritme, melodie en harmonie worden uitgelegd en samen in praktijk gebracht. Ook de aparte wereld van de klank verkennen we aan de hand van allerlei bijzondere instrumenten, waarna een hoorspel wordt gemaakt. Natuurlijk sluiten we af met een spetterend eindspel.

praktisch

Geschikt voor bijvoorbeeld een kinderfeest bij je thuis en ook voor op de basisschool. Voor kinderen vanaf 6 jaar. Niet zo geschikt voor gemengde leeftijdsgroepen. Thuis minimaal 8, maximaal 12 deelnemers. Voor een activiteit van 1,5 uur zijn de kosten 12,50 p.p., en daarbij komen nog de eventuele reiskosten. Dit is inclusief gebruik van de instrumenten. Voor scholen gelden andere tarieven (op aanvraag).

Reactie van Netty Former, OBS de Vijzel, Hauwert.
Afgelopen donderdag 26 juni hebben wij ons kleuterschoolreis gehad. Wij gebruiken altijd een thema dit keer dus MUZIEK. Eerst een muziekspeurtocht in het natuurgebied het Egboetswater en als afsluiting Klaas dit gebeurde in de school. Het was super de kinderen en ouders vonden het allemaal heel erg leuk. Een aanrader dus.

Reacties zijn gesloten.