Popkoor Atlantis

UPDATE: Vanaf 17 augustus 2020 komen we weer live bij elkaar in de Sociëteit, met inachtneming van de per 1 juli geldende protocollen van RIVM en Koornetwerk Nederland. We repeteren voorlopig in twee deelgroepen. Mocht je een keer mee willen doen, meld je dan aan met het formulier onderaan de pagina.

popkoor_atlantis-logos-2016-kleur

Popkoor Atlantis is een vertrouwde naam in Alkmaar. Ruim 15 jaar geleden ontstond dit koor in het toenmalige poppodium Atlantis in hartje Alkmaar, waar het ooit begon met liedjes van Abba en The Beatles. Het meerstemmige koor bestaat inmiddels uit een gemêleerd gezelschap vrouwen en mannen uit Alkmaar en omstreken.

Sinds 2016 staat het koor onder de enthousiaste leiding van dirigent Klaas Kloppenburg. Iedere maandag wordt hard gerepeteerd in het centrum van Alkmaar. Klaas start de repetitie met stemoefeningen en vervolgens wordt gewerkt aan bestaande en nieuwe nummers. Zangervaring en audities zijn voor dit koor niet noodzakelijk. Enthousiasme, liefde voor popmuziek en gezelligheid wel. Het repertoire varieert van klassiekers van Marvin Gaye tot hits van Alicia Keys en Coldplay.

Grensverleggend

Het koor trad de afgelopen jaren geregeld op tijdens evenementen zoals het korenlint, Alcmaria-feesten maar ook op bijzondere locaties zoals het MCA en zelfs de HEMA. Jaarlijks wordt het zangseizoen traditioneel afgesloten met een meezingconcert in Park de Oude Kwekerij.

Maar ook de grenzen werden in juli 2017 verlegd. Een deel van het koor reisde af voor drie unieke optredens in Alkmaars zusterstad Bath. In 2018 zijn we naar Darmstadt gegaan voor een serie flashmob optredens. In 2019 organiseerde Atlantis een heus Popkoren festival in de Grote Kerk in Alkmaar. (thankyouforthepopmusic.nl)

Hear it for Popkoor Atlantis!

Ontdek hoe leuk zingen is met Popkoor Atlantis

Popkoor Atlantis repeteert wekelijks op de maandagavond van 20:00 tot 22:00 (met een pauze om 21:00) in de Sociëteit, Luttik Oudorp 78, 1811 MZ Alkmaar. Inschrijfkosten €15,00. Contributie gaat in 4 periodes van ca. 11 repetities.  Jaarlijks zijn er ca. 42 repetities en 2 à 3 concerten.

Op de Facebookpagina van het koor vind je actuele informatie.

Interesse? Kom vrijblijvend een keer meedoen. Als je graag popmuziek zingt pas je vast bij dit koor. We hebben je er graag bij. Voor aanmelding en informatie: laat hieronder je vraag achter.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.