Klaas Kloppenburg

Mijn uitgangspunt is het plezier en de verbinding in samen zingen en spelen. Elkaar uitdagen tot grotere hoogten te stijgen.

Ik heb altijd graag gezongen. Op de lagere school in het schoolkoor, zangles tijdens de middelbare school. Na selectiecursussen voor de Toneelschool Amsterdam en de Academie voor Kleinkunst vervolgde ik 6½ jaar mijn zangopleiding bij Djoke Winkler Prins aan muziekschool (Amsterdam) Noord.
In 1989 voltooide ik de HBO opleiding muziektherapie aan de HvU. Aansluitend werkte ik 14 jaar als muziektherapeut in de GGZ. In 2015-2016 deed ik de opleiding Muziek als Vak aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en werd ik gecertificeerd als docent muziek volgens het Kodály Principe.
Ik geef nu groeps- en individuele zangles, workshops samenzang, drumcirkel en Maak je Eigen Lied. Vanaf 2016 doe ik muziek activiteiten en zingen met mensen die op jonge leeftijd Alzheimer kregen. Ik begeleid in Hoorn het GezondZingen koor en Popkoor Hoorn, en in Alkmaar Popkoor Atlantis. Voor MAK-Blokweer verzorg ik op basisscholen in het kader van lessen over zwerfafval (opdrachtgever Gemeente Hoorn) een afsluitende activiteit: het Hoorspel “Samen verslaan we het Afvalmonster!”.

Kenmerkend voor mijn manier van werken is dat ik uitga van het aanspreken van de sterke kanten en het potentieel van de deelnemers. Leren en groeien vanuit het gevoel dat je zelf je eigen richting mag bepalen en volgen.
Zet mij maar in een zaal met 100 man, en ik zal ze laten zingen!

Reacties zijn gesloten.