Wat een begin van Muziek als Vak

Afgelopen zaterdag ben ik begonnen met de part-time opleiding Muziek als Vak aan het Koninklijk Conservatorium. En wát een begin: Mijn hoofd zoemt en zingt nog steeds van de ervaringen van deze start. Zoveel prachtige deelnemers met hun eigen ervaring en zulke geweldige docenten! Echt inspirerend. Ik voelde me erg welkom.

We gaan leren om muziekles te geven volgens de Kodály methode, die vooral in Hongarije veel gebruikt wordt.

Ik heb nu alle materialen gedownload en heb veel te lezen en te oefenen. Ik voelde me een beetje tekortschieten, omdat er zoveel al het solfa systeem kenden, vooral tijdens koor! Ik was gewoon blij dat ik de partituur een beetje kon lezen, zonder de do’s en re’s. Maar we zullen zien hoe ver mijn arme hersenen me in staat zullen stellen me in dit jaar verder te ontwikkelen.

Eén reactie

  1. Ja, laat ze maar komen die Hongaren … Je bent nooit te oud om te leren Klaas!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.