Midzomer cirkelzang van uitersten

IMG_20150614_132034-uitsnHet was vandaag een weerzien met oude en nieuwe bekenden: Marjo, waarmee ik zo’n 15 jaar geleden het concept voor cirkelzang bedacht, en wat ik nu alweer meer dan 13 jaar heb voortgezet. San, die voor het eerst meedeed en het goed naar haar zin had. Bijzonder hoe de muzikale en energetische verbinding er meteen (weer) is!

Het was een cirkelzang van uitersten: het eerste deel was op het hoogtepunt mannelijk krachtig, in vierkwartsmaat, met veel trommels. Voor het tweede deel trokken we een kaart uit het dierenorakel. Tijdens het daaropvolgende spel gingen we op zoek naar een ontmoeting met dit dier. Het was een lichtvoetige, vrouwelijke improvisatie met veel shakers en bijzondere geluidjes en zang. Toch bracht voor één van de deelnemers de dierenkaart juist een confrontatie mee, die echter getransformeerd kon worden tot daadkrachtig optreden! Wat is dit toch een mooie vorm, waarbij je de kans heb direct iets te doen met wat je tegenkomt: er expressie aan geven.

Omdat we een uurtje later begonnen waren dan normaal (in verband met Nachtkapers op 13 juni in Hoorn) kon niet iedereen na afloop blijven eten, maar de zelfgemaakte tomatensoep smaakte de overblijvers goed.

Bedankt iedereen, voor weer een prachtige cirkelzang!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.