MantraZang

Ruimte maken voor wat in je leeft en focussen op wat er toe doet. Samen mooie klanken en liederen zingen om tot ontspanning, verstilling en verdieping te komen. Zingen en klinken als meditatievorm, gewoon door voordoen, nadoen en meedoen.

We weten intussen steeds meer over de positieve effecten die muziek/zingen en gecontroleerd ademen heeft op je hersenen en lichamelijke toestand. MantraZang draagt hier zeker aan bij.

Het zingen van Mantra’s verbindt je met je hoger zelf. Je stapt even uit de dagelijkse wereld vol emoties en ego’s. Dat betekent dat de liederen zich daar ook voor lenen. Vandaar dat ik dat ‘uit het hoofd’ zo belangrijk vind.

Het gaat om samenklinken, niet om individuele muzikaliteit. Mijn rol als muzikaal leider is om ieder daarin te ondersteunen. Tegelijk ben je helemaal jezelf en voeg je jouw eigen kleur toe aan het geheel. Je kunt opgaan in het geheel, als je dit prettig vindt, maar dit is geen ‘must’. Jouw eigen grenzen verdienen altijd gerespecteerd te worden.

Een Mantra kan louter uit klank bestaan, en die klank, die uit trilling bestaat, heeft een effect op jouw eigen ‘trilling’, je lichamelijke en geestelijke toestand, je energie en emoties.

Dus ook al zingen we liederen zonder tekst, of waarvan je de woorden niet een op een verstaat, kan dit toch een (positief) effect op je hebben.

Als we wél teksten zingen vind ik het van belang, dat er daarin inhoudelijk een balans is: de elementen, het dierenrijk, plantenrijk en mineralenrijk, de aarde én de hemel, het vrouwelijke én het mannelijke. En in de muziek, die je helpt te focussen, is het fijn als je ook die dynamiek hebt: zacht en luid, laag en hoog, langzaam en sneller.

Tussen de bijeenkomsten door kun je natuurlijk ook Mantra’s zingen. Misschien blijft er één bepaald lied een tijd bij je, of krijg je spontaan eigen woorden bij een melodie, of borrelt er zelfs een heel nieuw lied bij je op!

Als je een lied helemaal nog niet kent, kan het fijn zijn om de teksten (en gebaren) in een eigen boekje op te schrijven. Je kunt na het zingen dan ook kort schriftelijk reflecteren op hoe het was om deze mantra te zingen.

We zingen van 10:30 tot 12:00 in Inloophuis Pisa, Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn. Station Hoorn is vlakbij. Parkeren kan op 5 minuten loopafstand in de buurt van het station, in parkeergarage het Jeudje of op het RAC terrein.

Een keer proeven voor €7,50. Strippenkaart voor 8 x €48,00 (jaar geldig).

Meedoen? Neem contact op

of abonneer je op de nieuwsbrief om aankondigingen te krijgen.

Ik ben benieuwd naar wat het zingen allemaal zal brengen. Ohm – Mah!

Klaas Kloppenburg,

Hoorn, september 2017

Reageren is niet mogelijk